Styrelsen informerar

KÅRHALSDUK

Årentuna scoutkår har idag en kårhalsduk som är vit med bruna kanter och ett blått tryck av en linblomma. Linblomman har en historia. Namnet Ärentuna kommer av Härn som är ett gammalt namn på Fröja. I den nordiska mytologin var Härn linodlingens gudinna. Härn var identisk med gudinnan Fröja.

Nu har vårt lager på halsdukar tagit slut och vi tänker oss att vi vill ska beställa nya. Men då kom förslaget om att kanske ändra den i samband med att kåren fyller 60 år så nu utlyser vi till våra medlemmar att inkomma till styrelsen med förslag på en ny halsduk – färg och utseende. Gärna med vår linblomma. Skicka in ditt förslag till styrelsen på mejladress: arentuna.scout@gmail.com senast den 31 maj 2020.

 

                                                                                         

Ärentuna scoutkår fyller 60 år

I höst fyller vår kår 60 år och det vill vi fira genom en scoutaktivitetsdag lördagen den 12 september 2020. Det blir en heldagsaktivitet öppet för allmänheten. Vill du vara med och planera denna dag? Hör av dig till Susie Andersson, vår ordförande, tel 0708-884267 eller har någon idé på vad vi kan göra för att uppmärksamma denna dag. Vi efterlyser även scouter och föräldrar som kan avvara en timme eller två denna dagen.

                                                                                         

MAJBLOMMAN 2020

Nu har vi fått besked om att det inte blir någon försäljning av majblommor under 2020 pga av rådande pandemi och de restriktioner som givits och gäller året ut. Därför har Majblommeföreningen beslutat att förlänga försäljningen av den digitala Majblomman till 31 maj 2020. Ärentuna scoutkår har idag samlat in 6 105 kr och av dessa får kåren 20% till vår barn och ungdomsverksamhet. Så snälla hjälp oss få ihop mer pengar både till vår verksamhet och till familjer och barn som har det mindre lätt i dagens Sverige. Här är direktlänken till vår insamling: Majblomman Ärentuna Scoutkår Dela till vänner på facebook eller mejla ut till släkt och vänner. Alla bidrag stora som små gör skillnad. För vår kår som drar in ungefär 6 000 kr årligen på majblommeförsäljningen är det ett mycket stort inkomstbortfall pga utebliven försäljning så all hjälp är av betydelse. Tack!

 

Krisplan

Handlingsplan 2015 vid kriser för Ärentuna

Anmälan om tillfällig förläggning

Ärentuna hjälpreda vid övernattning

Anmälan om tillfällig förläggning Word 2015

Anmälan om tillfällig förläggning 2

Tillfällig förläggning version 2

Systematiskt Brandskydds arbete

Checklista egenkontroller SBA 2013-01-11

SBA Excel

Försäkringar

Medlemsförsäkring_2016

Skadeanmälan Olycksfall

Städinstruktion för scoutstugan

Städinstruktion för Scoutstugan 20150811

Bildpolicy

Bild policy Ärentuna

Resepolicy

Rese- och trafiksäkerhetspolicy Ärentuna 2015.