Styrelsen informerar

 

Kårbrev 1 2021 

Några viktiga saker ur Kårbrev 1 hittar ni nedan och på lägersidan

Fixardag

Söndagen den 25 april kl 10-15. Föräldrar och scouter kommer till lokalen och vi delar upp alla de sysslor som behövs göras på ett Coronasäkert sätt. Allt från målning, fönsterputsning, rensa hängrännor, fixa med uthus samt vårröja på gården. I år behöver vi även grävt ner fundamentet till och få rest vår flaggstång. Kan du inte vara med denna dag så går det att få en uppgift att lösa vid annat tillfälle.

Majblomman

I år får vi äntligen sälja majblommor igen. Scouten får 10% av vad man säljer för och kåren får även ev liten kick-back som vi använder för vår verksamhet.
I år kommer försäljning ske genom en digital försäljningssida. Mer info om hur det går till kommer inom kort då försäljningen börjar den 15 april.
Bra med den digitala försäljningen är att marknaden kan sträcka sig över hela landet då det blir majblomman som skickar ut majblommorna till köparna. Så vi kommer inte att hantera blommorna utan bara försäljningen och sedan ser utskick av den fysiska blomman av majblommeföreningen centralt.

Ni som är intresserade – återkoppla till mig, Susie på mess, 0708-884267, med namn o telefonnummer samt avdelning på scouterna så kommer snart mer info hur du lägger upp din webbutik för majblommeförsäljning!

Nyhet! Kårmössa

Vi har tagit fram en scoutmössa som vi nu säljer för 150 kr (varav 50 kr går till vår verksamhet). En mjuk, varm och skön mössa med tofs eller utan tofs. Mössan är mörkblå. 

 
Beställ genom att skicka mejl till: postmottagare@arentuna.se

Ärentuna scoutkår fyllde 60 år 2020

Vi efterlyser fortfarande Dig som vill vara med och planera denna dag? Hör av dig till Susie Andersson, vår ordförande, scoutsusie@gmail.com, eller tel 0708-884267 eller om du har någon idé på vad vi kan göra för att uppmärksamma denna dag.

Familjeorientering

I Storskogen i anslutning till scoutlokalen som kan genomföras när det passar var och en. En trevlig aktivitet för hela familjen. 

Kontrollerna

1 Höjden
2 Stigkorset
3 Uttorkad bäck
4 Trädet
5 Stenen
6 Trädet
7 Bakom soffan
8 Vid stenen
9 Tall dungen
10 Rotvältan

Alla sitter med gula snitslar och är i form av chiffer
Sista bokstaven får man gissa.
Tag med penna och papper

Kartan till detta hittar du här.

KÅRHALSDUK 

Årentuna scoutkår har idag en kårhalsduk som är vit med bruna kanter och ett blått tryck av en linblomma. Linblomman har en historia. Namnet Ärentuna kommer av Härn som är ett gammalt namn på Fröja. I den nordiska mytologin var Härn linodlingens gudinna. Härn var identisk med gudinnan Fröja.

Nu har vårt lager på halsdukar tagit slut och vi tänker oss att vi ska beställa nya. Men då kom förslaget om att kanske ändra den i samband med att kåren fyller 60 år så nu utlyser vi till våra medlemmar att inkomma till styrelsen med förslag på en ny halsduk – färg och utseende. Gärna med vår linblomma. Skicka in ditt förslag till styrelsen på mejladress: arentuna.scout@gmail.com.

                                                                                        

Krisplan

 

Handlingsplan 2015 vid kriser för Ärentuna

 

Anmälan om tillfällig förläggning

 

Ärentuna hjälpreda vid övernattning

 

Anmälan om tillfällig förläggning Word 2015

 

Anmälan om tillfällig förläggning 2

 

Tillfällig förläggning version 2

 

Systematiskt Brandskydds arbete

 

Checklista egenkontroller SBA 2013-01-11

 

SBA Excel

 

Försäkringar

 

Medlemsförsäkring_2016

 

Skadeanmälan Olycksfall

 

Städinstruktion för scoutstugan

 

Städinstruktion för Scoutstugan 20150811

 

Bildpolicy

 

Bild policy Ärentuna

 

Resepolicy

 

Rese- och trafiksäkerhetspolicy Ärentuna 2015.